11.1 C
Kuressaare
Laupäev, 21. mai 2022

Tõukoerteäri kütab kirgi

“Millal maksuamet koerteäri kontrollima hakkab?,” küsis valvas kodanik sotiaalmeedias. “Suur avalik “põrandaalune” äri, kus kutsika hind on 1200 eurot, tavalise krantsi hind 30-60 ja nii edasi. Eestis on maksuamet tõesti väga mugav. Soov.ee -st saab kutsika täiskasvanud lüpsilehmaga võrdse hinnaga- 600 eurot. Koerte varjupaik on samasugune loomade äri koht, tasuta ei saa sealt midagi.”
“Minule teadaolevalt pole politseile viimaste aastate jooksul teateid lemmikloomade vargustest Saaremaal laekunud,” sõnas Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Juhandi. “Loomaomaniku jaoks on kindlasti rahalisest väärtusest palju olulisem lemmiklooma kadumisega tekkiv emotsionaalne kahju. Politseile laekub üle Eesti avaldusi lemmikloomade vargusest paaril korral aastas ning enamasti leiavad loomad hiljem ka tee tagasi omaniku juurde. Kindlasti tuleks politseile hädaabinumbril 112 taolistest juhtumitest häbenemata teada anda.”
Endises Leisi vallas Metskülas juhtus nädalajagu tagasi kummaline asi, kui 8- aastane tõukoer pandi tundmatute isikute poolt auto peale ja koeraomanik kahtlustab vargust.
Metskülas läks kaduma inglise setter, pererahva kinnitusel on alust arvata, et tõukoer varastati.
Siiamaani pole pererahvas oma lemmikut tagasi saanud, sest kuigi on tulnud mitmeid vihjeid, siis on need osutunud valedeks.
Kiibistatud ja leidjale vaevatasu pakutud koer on seni leidmata. Koera autole panekut nägid pealt naabrid, kuid kuna distants oli suur, siis täpseid detaile ei tea ka nemad.

Inglise setteri tõukoera kutsikas maksab umbes 800 eurot ja sellel võimalikul vargusel pealtnäha koera vanuse mõttes mõtet pole. Politseisse pole pererahvas pöördunud, sest nagu nad põhjendavad- politseil on inimestega tähtsamaid toiminguid kui koertega.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised