3 C
Kuressaare
Teisipäev, 19. oktoober 2021

Liikluskindlustuse kolm enamlevinud müüti

Müüt 1: müüdud auto puhul saan ettemakstud raha tagasi
 
Kui liiklusregistris muudetakse sõiduki omanikku, siis lähevad üle ka kõik autoga seotud õigused ja kohustused, sealhulgas ka liikluskindlustus. Paljudele tuleb üllatusena, et pärast sõiduki müümist vana omanik enda poolt sõlmitud liikluskindlustuse lepingut enam lõpetada ei saa.
Seaduse kohaselt liiguvad õigused ja kohustused üle uuele omanikule. IIZI sõiduki- ja masinakindlustuse tootearendusjuhi sõnul tasub uuel omanikul liikluskindlustus kohe korrektselt ümber vormistada, et lepingu lõppemise teavitused jõuaksid õigel ajal õigele inimesele. Samuti on omaniku vahetusest teavitamine sätestatud mõne kindlustusseltsi tingimustes.
Müüt 2: parklas autouksega tekitatud kahjustust liikluskindlustus ei korva
Tihti tekitavad parklas mõlgitud uksed segadust ning sageli tuleb üllatusena, et autouksega teisele sõidukile tekitatud kahjustus on samuti hüvitatav liikluskindlustuslepingu alusel. 2018. aastal toimus Ülemiste keskuse parklas 125 juhtumit, mille kahju ulatus 0,12 mln euroni (LKF). Kui on teada kahju tekitaja, siis hüvitatakse kahjud liikluskindlustuslepingu alusel. Oluline on juhtum fikseerida ja esimesel võimalusel kindlustuse poole pöörduda. “Pöörduda võib nii enda kui süüdlase kindlustusseltsi,” kommenteerib Kääramees.
Müüt 3: maha sõidetud liiklusmärgi kahju tuleb endal kinni maksta
Tihti arvatakse, et maha sõidetud liiklusmärgi tõttu tekkinud kahju on põhjustaja kanda. “Liiklusmärgi parandamise kulud hüvitab liikluskindlustus,” kommenteerib Kääramees. Kuna sellises olukorras kannatanu füüsiliselt ise kohal ei viibi, siis kiputakse sündmuskohalt lahkuma ning levib eksiarvamus, et kahju tuleb korvata oma taskust.

“Sündmuskohalt lahkudes tuleb hiljem tõesti kogu kahju endal hüvitada, kuid õigesti käitudes on abi kindlustusest,” lisab IIZI sõiduki- ja masinakindlustuse tootearendusjuht. Nii liiklusmärk, naabrimehe aed, teepiirded, tänavalaternad, aga ka muud võimalikud varakahjud on hüvitatavad liikluskindlustuslepingu alusel.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised