1.7 C
Kuressaare
Pühapäev, 24. oktoober 2021

Euroopa kolmas nisukasvataja

Eelmise aasta suve lõpus suutis Baltic Agro agronoom Helina Märtmann teda veenda osalema tänavu Inglismaal toimunud viljelusvõistlusel YEN (Yield Enhancement Network). Sellel, 2012. aastal alguse saanud võistlusel on kaks omapära. Esiteks rahvusvahelisus, kus parima saagi kasvataja, sel aastal nisukasvataja, selgitamisel osalevad teiste Euroopa riikide viljakasvajad. Tänavu toimus see Suurbritannias, kus mõõtu võtsid ka Hollandi, Prantsusmaa, Taani, Saksamaa, Soome, Eesti ja teiste riikide taimekasvatajad.
Teine ja palju olulisem erinevus on selles, et lisaks saagi suurusele hinnatakse ka konkreetse kasvukoha potentsiaali ehk kasvukeskkonna tingimusi. Mida suurem on võistleja saagikuse protsent tema põllu teoreetiliselt võimalikust saagikusest, seda oskuslikumalt on vilja kasvatatud.

Kaido nisu saagikus oli 9,7 t/ha, mis on teoreetilisest võimalikkusest (11,3 t/ha) 86%. Selline tulemus tõi meie põllumehele auväärse kolmanda koha!

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised