1.7 C
Kuressaare
Pühapäev, 24. oktoober 2021

Soovitajaks presidendi peakokk

Hiiu Lehele ütles Lepik, et hiidlaste 14. ja 15. detsembril toimunud käsitöö- ja omatoodangu laat oli väga muljetavaldav sündmus, kus esindatud suurepärane valik väiketootjaid. “Enamik neist on leidnud oma valdkonna, millega tegeleda ja seda väga tugevalt juba arendanud. Kasutatud oli palju kohapeal saadavat ja oli selgelt aru saada, miks midagi tehakse,” hindas Lepik.
Koos laadajuhi Kristjan Arunurmega käis ta laadal ringi, et tutvuda kohalike tootjate lettidel leiduvaga. “Minu isiklik soov on ainult, et need suurepärased asjad oleksid kättesaadavad ka mujal Eestis,” ütles Lepik.
Isiklike üllatajatena loetles ta vaid mõned toredad näited paljudest: pihlakapipar, kuivatatud taruvaik, nõgesetooted, leedrilimonaad, rukkilimonaad, taaskasutusmaterjalidest kinkekotid ja loomulikult triibuvineer.
“Hiidlased võivad auga olla uhked oma käsitöö üle ja kasutada iga võimalust esitleda neid oma kõikidele külalistele ja tuua ka mandrile,” ütles presidendi peakokk. Ta kinnitas, et nägi Hiiumaal asju, mida mandril ei ole veel tehtud ja kus hiidlased võikid olla teenäitaja rollis.
Ühingu Eesti Maaturism, võrgustiku Liivimaa Maitsed esindajad ja projekti “Läänemere toit” koostööpartnerid arutlesid ka selle üle, kuidas kohalikku toitu saare külastajatele rohkem nähtavamaks teha.
Hiiumaale tõi presidendi peakoka Eesti Maaturismi projektijuht Raili Mengel, kellele Taigo Lepik ütles suured tänud võimaluse eest osa saada sellest suurepärasest üritusest. Hiiumaa ettevõtjatega kohtus Lepik Eesti-Läti ühisprojekti Liivimaa Maitsed (Livonian Culinary Route) raames.

Nagu ikka, oli laadapäeval tihe kultuuriprogramm, lisaks avas Ristna külastuskeskus jõuluseadete tegemise töötoa, kus kahel päeval tunglesid pidevalt laua ääres väikesed meisterdamishuvilised. Laadakohviku avas MTÜ Jääk ja Praak ning kohviku tulu läks puuetega inimeste käsitöö toetamiseks.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised