5 C
Kuressaare
Esmaspäev, 18. oktoober 2021

Uus-Roomassaare tänav kui Peterburi inimeste suvekodu

Võib arvata, et just Mierzeyewski pingutas palju selleks, et 1880. aastatel hakkasid Roomassaares asunud pastorilese maadest eraldatud kruntidele kerkima esimesed elamud ning kujunema Uus-Roomassaare tänav. Arvestades uue mudaravila omaniku tuntust keisririigi pealinnas ning seoseid õukonnaga, on mõistetav, et 1886. aasta suvel külastas Kuressaaret ja Roomassaare mudaravilat suurvürst Vladimir abikaasaga. Üsna loomulik on seegi, et Uus-Roomassaare tänava esimesed majaomanikud olid peamiselt Peterburiga seotud inimesed. Ehkki veel 1890. aastate alguses moodustasid tänava hoonestuse üksikud elamud, andsid esimesed valminud villad märku soovist kujundada tänav esinduslikuks suvituspiirkonnaks. Sama rõhutas ka 1913. aastal tänavale antud tsaariperekonda meenutav nimi.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised