13 C
Kuressaare
Laupäev, 21. mai 2022

Politiseeritud elektrimajandus

Iga uue elektrijaama ja elektriülekandeliini käiku andmine suurendab varustuskindlust. Samuti suurendab varustuskindlust elektriliinide dubleerimine ja nende ümberlülimise võimalused (ringtoide). Järgnevalt väike ülevaade meie elektri varustuskindluse tagamisest.

Kahekordne nöörimine

Eestis on elektritootmisvõimsusi rohkem, kui on meie elektri tarbijate maksimaalne vajadus, ja see on oluline süsteemi varustuskindluse tagamiseks. Meie naabritel Soomes ja Lätis ning sealt edasi Leedus on elektri tootmisvõimsusi vähem, kui seda on tarbimise maksimaalse võimsuse vajadus, ja nii ollakse sunnitud suure tarbimise korral osa vajaminevast elektrist naaberriikidest sisse ostma.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised