8.6 C
Kuressaare
Pühapäev, 24. oktoober 2021

Euroopa Liit peab ääremaid rohkem toetama

Seekordses kirjutises vaatan ma majanduse sisemist tasakaalustamatust.
Kui me vaatame eurotsooni tervikuna, siis eksport ja import on praktiliselt tasakaalus. Ehk siis eurotsoon kui tervik ei ela üle oma võimete. Probleemiks on sisemine tasakaalustamatus ehk siis nn ääremaades on raha puudu ja keskuses jääb raha üle. Ääremaadeks on Kreeka, Portugal, Küpros ja “keskuseks” Saksamaa, Holland, Prantsusmaa. Hispaania ja Itaalia jäävad kusagile vahepeale ehk siis nende riikide põhjapoolsed osad on justnagu keskus ja lõunapoolsed ääremaa.

Eelmine artikkelJUHTKIRI – Teise nurga alt
Järgmine artikkelSööge kodus!
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised