-2 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

“Siber – vangistuses ja asumisel”

. a juunist augustini aset leidnud küüditamised, hukkamised, laagritesse viimised, sundmobiliseerimised, suvesõja tapmised häälestasid tuhandeid teistelt võimudelt ja riikidelt abi ning varju otsima. Sõda, selle eel- ja järelsündmused pillutasid peresid nii itta kui läände, lahutasid lähedasi, sõpru, sugulasi, kaaslasi, kolleege. Eesti inimesed on neist rasketest aegadest läbi tulnud, igaüks neist oma tarkuse ning kogemustega. See on pagas, millest ühed tahavad teada (ja tahaksid senisest rohkemgi veel teada), teised aga kuulmagi ei tee. Need aastad on täis kannatusi, nälga, surma, valu, reetmisi; teisalt räägivad need ka võimest ellu jääda, välja rabelda, edasi elada, kompromisse otsida, hakkama saada. Siberi mälestused on tulvil mitmesugustest olukordadest, ainulaadsetest lahendustest, erakordsetest inimestest, juhustest, võimalustest, seostest, ka seiklustest ja õnnest.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised