-2.8 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Omanik tahab Kaavil kasvatada 150 tonni kala aastas

“Konkreetset kalaliiki meil veel välja valitud pole, kompame võimalusi. Triipahvenat kasvatasime mitu partiid, kuid Iisraelist kalamaimude toomine on kallis ja viljastatud kalamarja nemad ei müü. Praegu on meie väikestes basseinides vikerforell, kuid võimalik on ka koha kasvatada,” paotas kalakasvanduse võimalusi Raul Schiff. Harjumaalt pärit ettevõtja on kalakasvatamist praktiseerinud ja katsetanud ka Tallinna külje all ning mees teab, et selles äris on tagasilöögid paratamatud. Pealtnäha väikese asja pärast võib tonnide viisi kala raisku minna, samas nii omandavad ettevõtjad kõige paremini eriala peensusi. Seepärast mees muigabki, kui tema juurde tulevad noored ja vihased mehed, kes kohe ja ruttu tahavad kalade kasvatamisega rikkaks saada. Poole investeeringurahast saab ju küsida Euroopa Kalandusfondilt läbi PRIA.

Eestis on enamik importkala

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised