-1.4 C
Kuressaare
Teisipäev, 30. november 2021

Aeg haridusrevolutsiooniks

Kas mineviku detailideni teadmine on tulevikus toimetuleku eeldus? Oskame me üldse arvata, mida ja kuidas peaks koolides õpetama?
Hariduses on revolutsioone ennegi toimunud. Suurim neist vahest siis, kui tööstusrevolutsiooni ajal hakati kogutavatest maksudest ülal pidama koole kõigi jaoks. Valgustusajastu uued ideed ja masindatud ühiskonna vajadused leidsid ühise lahenduse just avalikes koolides. Koolides, kus tõesti hakata jagama haridust ja teadmisi kõigile. Tõsi, meetodil, mis sarnanes masstootmisega ja mis on kasutusel valdavalt tänini ja mille suhtes on olnud kriitilisi sõnavõtjaid kogu aeg: kas tõepoolest on kõigil ikka nii põhjalikku haridust vaja? Nagu kõik sooviksid jõuda ülikooli ja saada seal õppejõududeks-teadlasteks.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised