-1 C
Kuressaare
Esmaspäev, 29. november 2021

Kas põllumajandustootjad on taas lõa otsas?

15. jaanuarist alates saavad kõik põllumehed, kes harivad riigi maid ajutise kasutuse lepingu alusel, samale maale eelisostuõiguse, ent maa tuleb välja osta oksjonihinnaga. See tähendab, et kui riigimaa pannakse müüki, võivad enampakkumisel osaleda senisele maakasutajale lisaks ka teised soovijad ja pakkumishind võib kujuneda kõrgeks. Maa omanikuks saab aga kõige kõrgema hinna pakkuja. Seda juhul, kui senine maakasutaja seda kujunenud hinnaga osta ei taha või ei suuda. Kui senisel kasutajal on ostusoov ja -võimalus, saab ta selle oksjonivõitja pakutud hinnaga endale. Igal juhul peab ta oma ostusoovist teatama riigi maa-ametile.

Eelmine artikkelKahe kodu maksuvaba ballaad
Järgmine artikkelKirikuteated
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised