10.5 C
Kuressaare
Reede, 24. september 2021
spot_img

Kunagine leerilaps Viljandist meenutab Harri Haamerit

Õppisin möödunud sajandi neljakümnendail aastail Viljandis keskkoolis. Viljandi Jaani koguduse õpetaja ja meie kooli usuõpetuse õpetaja Paul Tõldsepp oli lahkunud juba enne enamlaste tulekut. Aga diakon Kallaste oli organiseerinud (vist Tarvastust) Harri Haameri leeriõpetust läbi viima. Oli 1945. aasta kevad. Meie keskkooli lõpuklassist läks leeri seitse tüdrukut, lisaks sellele tuli linnast veel seitse tütarlast, viieteistkümnendaks oli üks poiss, kellel vasaku käe asemel oli protees. Ei kooli direktor ega õpetajad saanud teada, et astusime selle keelatud sammu.

Eelmine artikkelJUHTKIRI – Aeg uks lahti lüüa
Järgmine artikkelOskar Köster 120
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised