8.9 C
Kuressaare
Neljapäev, 28. oktoober 2021

Tunnustatud saarlasest metsateadlane Felix Evert Kanadas

Malevõistlustel varjunimega
Saaremaa ühisgümnaasiumis õppides paistis Felix Evert silma suure huviga loodusteaduste vastu, milles on kindlasti teeneid ka kolmekümnendail aastail koolis loodusteaduse ja geograafia õpetajana töötanud Aleksander Valsineril. Tema korraldatud huvitavad õppematkad loodusesse on meelde jäänud ka Felixi tollasele klassiõele Niina Suudlale.
Klassivend Olev Jõe mälestustest ilmneb, et Felix oli suur malehuviline ja tahtis osa võtta Kuressaare Eesti Seltsis korraldatud malevõistlustest. Ta pidi seda aga tegema vale nime all ja kohalikust lehest võis lugeda kellestki noorest Enn Sirelist, kes olevat võistlustel üsna hästi esinenud. Kord oli gümnaasiumis kõva ja väljaspool kooli toimuvatest üritustest võis osa võtta ainult direktor Eduard Puki loal, mida ei olnud sugugi kerge saada. Koolipõlves pidasid tolleaegsed noored direktorit suureks konservatiiviks, kuid hiljem tunnistasid üksmeelselt, et taoline distsipliin koolis oli väga kasulik nende edaspidises elus.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised