9.7 C
Kuressaare
Kolmapäev, 27. oktoober 2021

Salme lahingumatus võis seotud olla andamikogumise nurjumisega

“Praegu on tõesti üks peamisi versioone selline, et tegu võis olla ebaõnnestunud maksustusretkega,” kinnitas arheoloogiadoktor Jüri Peets. “Sellele viitavad näiteks laevadest leitud koerte ja jahikulli luud. Need olid tavaliselt kaasas vaid ülikutel ja tihtipeale käidigi niimoodi relvastatud saatemeeskonnaga andamit kogumas. Lisaks oleme leidnud viiteid, et laevadega maetud meeste seas oli vähemalt neli ülikut, mis samuti viitab pigem andamikogumisretkele. Kokku on seal kindlasti üle 40 kas siis ühes või kahes lahingus hukkunu luud. Praegu oleme kindlaks teinud 27 inimese luustiku.”

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised