3.3 C
Kuressaare
Pühapäev, 24. oktoober 2021

Keel meis endis ehk Johannes Aavik 130

Nii sattus Johannes Aavik oma rännakuil kord ka praeguse nimega Rakvere Gümnaasiumi, kus ladina keelt õpetas Nikolai Kristoffel, kes andis sedasama ainet ka Tapal ja Väike-Maarjas. Kristoffel mõistis küll nalja, ent mitte hinnetega; “kaks” oli talle märksa tuttavam kui “viis”. Kui Aavik oli lahkunud, teatas Kristoffel oma poistele järjekordselt, et nende teadmised ei kõlba mitte kuskile, lisades juurde: a vot magister Aavik! Tema räägib ladina keelt vabalt. Nagu ei olekski eestlane! (Palun lugejat arvestada, et tookord oli koolis kasutada kõigest kolm õpikut, nimelt kas Anton Härma, Ernst Nurme või Johannes Tiedemanni omad, kuna nüüd on olemas erinevad õpikud humanitaaridele ja arstidele, leksikon, lugemik ning üld- ja erialasõnastikud).

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised