7.5 C
Kuressaare
Pühapäev, 17. oktoober 2021

Talunik Kaido Kirst – tunnustatud suurte saakide meister

“Tavaliselt teen juba külvi ajal plaani, milline saab võistluspõlluks. Kuid plaanitud talinisu kannatas nii tugevasti talvekahjude all, et hävines täielikult. Nii tuli võistluspõld asendada,” rääkis mandrimaa suurte saakide kasvatajatega rinda pistev Saaremaa talunik Kaido Kirst. Õnneks oli tal nisu külvatud mitmele põllule, nii sai selle asendada veidi paremini talvitunud põlluga. Uueks võistluspõlluks sai kuue hektari suurune maatükk, kus kasvas Saksa sort “˜Olivin’. Nimetatud sort olevat Eestis laialt levinud ja suhteliselt hea talvekindlusega. “See on üks Euroopa paremaid talinisusorte,” rääkis talunik.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised