12.1 C
Kuressaare
Kolmapäev, 20. oktoober 2021

Kus siis ikkagi on Koovi lahe kohal alla lastud lennuk?

Kuigi 1944. aasta sügisel Sõrves toimunud õhulahingutele kaasa elanud Ilmar Kaar väitis Meie Maas, et see lennuk kukkus Koovi lahte, on kaks sama sündmusega kursis olevat meest seisukohal, et lahes seda lennukit ei ole.
Kipi külas Kipi talus elav Olev Kuivjõgi ütles, et Koovi lahte ei saanud lennuk kukkuda. “Ma nägin selle merre sõitu. Jahvatasin isaga just vilja, kui Sõrves lahing käis. Laevad olid meres ja siis äkki sõitsid lennukid üle Karala Sõrve poole. Sakslased hakkasid neid tulistama, leekkuulid lendasid venelaste suunas ja järsku jäigi ühele lennukile tuli külge. Suits oli ka kohe taga, hakkas vajuma ja kukkus vette,” kirjeldas tollaseid sündmusi Kuivjõgi.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised