11.1 C
Kuressaare
Neljapäev, 16. september 2021
spot_img

Varem võõrandamisele mittekuulunud maa pandi oksjonile

Pärast Eesti taasiseseisvumist, kui maid tagastama hakati, pidi saarlane uuele majaomanikule loovutama kaks hektarit põllumaad. Kuna kolhoos ehitas omal ajal tema maale ühe maja, tuli selle eest juurde anda veel poole hektari suurune maatükk. Kaarma vald pakkus saarlasele asendusmaad, mille kohta viimane kirjutas 1996. aastal taotluse 2,7 hektari suuruse põllumaa saamiseks. Vallal sellise suurusega maad ei olnud ja pakkus vastu 6,1 hektari suurust Tammela maaüksust. 2003. aastal teatas Saare maavalitsus, et keskkonnaministeerium taotles maa riigile jätmist. 2006. aastal arvatigi maa riigi omandisse.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised