11.1 C
Kuressaare
Neljapäev, 16. september 2021
spot_img

Tormilaine tõi Sõrve haruldased lõunamaa liblikad

“Tormilaine lõi jälle putukamaailma segi ja vähemalt üks liblikas – lõunapoolse päritoluga päevasuru (Macroglossum stellatarum) oli kohal,” kirjutas Sõrve linnuvaatlejate blogis Mati Martinson. “Elab Lõuna-Euroopas, kuid vahetevahel satub ka Eestisse. Viimane suurem invasioon oli 2006. aastal, kui Säärel neid suuremas koguses näha võis. Tookord sain neid mitmete liblikameeste püükide ja vaatlustega kokku vähemalt 40. Ka selle aasta augustikuiste äikesetormide ajal, kui putukamaailm jälle segi oli, nägid pisikesed liblikahuvilised Siim, Samuli ja Sander Sõrve tuletorni juures kahte päevasuru lendamas.”

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised