8.6 C
Kuressaare
Pühapäev, 24. oktoober 2021

Kihelkonna kiriku nimepäev ja kiriku kellatorni restaureerimisjärgne avamine

Aeg-ajalt on kellatorni restaureerimisest Kihelkonnal küll ka varem räägitud, kuid siis on asi jälle soikunud, ilmselt on see jäänud ajaloolise kirikuhoone ja oreli varju. Koostöös kultuuriministeeriumi ja muinsuskaitseametiga võeti aga nüüd asi käsile ning mihklipäeva eel, pühapäeval, 27. septembril avatakse korrastatud välimusega kellatorn taas kõigile. Ehitustööd tegi Rändmeister OÜ, kes valmistas kellatornile uue katuse. Halva üllatusena tuli välja, et hoone müürid olid tunduvalt halvemas seisukorras, kui esmapilgul võis arvata. Nimelt olid mõne aastakümne eest tsementkrohviga krohvimise tagajärjel hakanud krohvialused kivid murenema ja muutunud mõnes kohas lausa killustikuks. Nüüd tuli see kivipuru välja puhastada ja kohati müür uuesti üles lappida.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised