4 C
Kuressaare
Teisipäev, 19. oktoober 2021

Tugeval puul on tugevad juured

O. K. nägi Ainot esmakordselt 1893. aasta kevadtalvel Helsingis Alberti ja Ruoholahti tänava ristmikul. Grupi koolitüdrukute hulgast torkas silma üks tumedapäine patsidega väga elav tüdruk. O. K. peast käis läbi mõte, et sellise mustlastüdrukuga ma küll ei abielluks”¦ Kõik pole ütlemiseks”¦ 1899. aasta novembris nad kihluvad ja 6. augustil 1900 on laulatus Helsingis saksa kirikus. Aino tunnistab, et valis Oskari tõutunnuste järgi – pikk, tugev, väga töökas. A. K. mõtiskles 2.01.1926 laeval Minnetonka marsruudil London-New York (sõidab Ameerikasse loenguid pidama eesti kirjandusest): “Kõik, mis on kindlat mu elus, on Oskar. Tema on Maa, millest kasvan.” Või A. K. tütar Virvele 4.12.1919: “Isal on sünnipärane anne mitmesuguste inimestega läbi saada, ta oskab keeli – kõik diplomaadile tarvilikud omadused.”

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised