11 C
Kuressaare
Neljapäev, 28. oktoober 2021

Einvald Nõulik – majandusmees ja teeneline kodu-uurija Karalast

Einvald Nõulik sündis 26. novembril 1928. aastal Karala küla Kotka talus, kuid 1934. aastal kolis pere Peedule. Ema Marie (neiuna Laht) ja isa Jaan Nõulik olid talupidajad ning talu suurus oli ligemale 80 ha. Kuna Karala küla põllumaad on Eestis ühed kõige madalama viljakusega, tuli leivataignale sageli keedetud tuhlist sekka sõtkuda. Hoolimata sellest, et siinsetel põldudel on kahe kivi vahel ka veel kivi, kasvasid kartulid siiski üsna hästi.
Lapsi oli peres kokku üheksa ja kuna kõige esimene suri juba imikueas, siis oleks saatuse tahtel saanud Peedu talu pärijaks järgmine poeg Einvald (esialgne kirjapilt Einwalt), kuid Eesti rahva tavamaailm varises segaste ja raskete ajaloosündmuste tõttu kokku.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised