5.2 C
Kuressaare
Pühapäev, 17. oktoober 2021

Salme muinaslaevast valmib arvutil ruumiline mudel

Seminaril välja käidud Salme muinaslaeva mõõtmete järgi teeb kunstnik Jaana Ratas kõigepealt 1:10 joonise. Priit Lätti Tallinna Ülikooli ajalooinstituudist koostab arvutis aluse ruumilise digitaalse mudeli. “Võibolla sünnib seejärel ka laeva päris rekonstruktsioon ja keegi võtab vaevaks laev valmis ehitada, kuid meie seda oma vahenditest ei tee,” ütles Tartu Ülikooli doktorant arheoloog Marge Konsa. Arvutis mudeli valmistamine võtab aega umbes nädala. Konsa välja, et laeva rekonstrueerimise ette võtta kas Saare Paat või Salme vald regionaalarengu projekti kaudu raha taotledes. “Väga uhke oleks kunagi ka Salme laeva pardale astuda,” märkis Konsa.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised