8.9 C
Kuressaare
Kolmapäev, 27. oktoober 2021

November mere ääres

Selle aasta november mere ääres möödub Ventspilsi linnas. 2006. aasta suvel avati siinse linna endises raekojas rahvusvaheline kirjanike ja tõlkijate loomemaja. Algatajaks oli kohalik linnavalitsus, kiire ja toekas toetus tuli Läti kultuuriministeeriumilt. Möödunud paari aasta jooksul on loomemajas saanud töötada juba üle saja kirjandusega seotud inimest mitte üksnes Balti riikidest, vaid ka Skandinaaviast, Poolast, Türgist, Inglismaalt, Prantsusmaalt ja mujalt. Eestlastest on meeldivat võimalust kasutanud Andres Ehin, Ly Seppel, Olev Remsu, Rein Tootmaa, Sass Henno, Aita Kivi.
Tuusik sisaldab endast 3000-kroonise stipendiumi ning kuuajalise kõigi mugavustega elamise. Loomemaja asub erakordselt meeleolukas vanalinnas, kus käeulatuses on linna kultuurikeskus, raamatukogu, turg, bussijaam ja sadam. Näen oma aknast, kuidas tulevad ja lähevad reisilaevad Ventspils-Stockholm ja Ventspils-Rostock liinidel. Käin sadamakail sageli nostalgitsemas ja mõtetega kauges minevikus kõndimas, sest 1944. aasta sügisel viidi meid just Ventspilsi sadama kaudu Saksamaale laagrisse.

Eelmine artikkelTormakus pole lahendus
Järgmine artikkel"Musta nuku" koolitusel
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised