4 C
Kuressaare
Esmaspäev, 18. oktoober 2021

Korralik süsteem saab jagu ka suuremast vihmast

Maapealne vihmaveesüsteem koosneb räästasse paigaldatud horisontaalsetest rennidest ja allatuleku moodustavatest torudest-põlvedest. Nende optimaalne vajadus sõltub hoone katuse pindalast ja maja geomeetriast. Vee äravoolu peab tagama ka suurima vihmasaju ajal ja nõuandeid piisava arvu allatulekute kohta tasub küsida tootjatelt-paigaldajatelt. Aitab ka kaine talupojamõistus – allatulekud peavad paiknema võrdsete vahedega. Soovituslik allatulekute arv on sileda ja lihtsama katuse korral 100 m² kohta üks allajooks. Keerukuma geomeetria (kelpkatused, hulgaliselt väljaehitusi) korral tihedamalt. Väga veerohketes sõlmedes, nagu neelukohad, tuleks kasutada lehtreid ja kindlasti on soovitatav sellesse kohta teha ka allajooks. Sellisel juhul on välistatud neeludest suurvee korral massiivne ülejooks.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised