9.4 C
Kuressaare
Esmaspäev, 25. oktoober 2021

Martin Kivisoo mitmekülgsete võimalustega hobuturismitalu

Martin Kivisool on unikaalne ja arhailine kodukoht, paik, kus ta oma kahe firma toel hobustega toimetab. Tema vanaema sünnikodu on asutatud 1782. aastal, kelder pärit 18. sajandist, aga vana aida ehitas Martini vanaema vanaisa juba 1879. aastal. Martin on uhke, et nendes vanades palkides pole ühtegi koiauku. Ning ta räägib põhjuse: puud võeti maha keset talve vanas kuus ja põhjatuulega. Nii need tõesti püsivad. Vana aida palgid pesti neliteist korda soodaveega üle ning need on heledad ja uue väljanägemisega, miski ei anna tunnistust, et tegu on 19. sajandi ehitisega.
Aidas on aukohal vaarema pruudikirst aastast 1898, vanaema enda pruudikirst on teises majas, pärit 1935. aastast. Tõesti, väga palju ajaloolise väärtusega vanu esemeid on siin säilinud. Nagu muuseum. Kauaaegse muuseumitöötajana oskab Martin vanu esemeid ja hooneid hinnata, neid hoida ja taastada ning need rahva mälu teenistusse panna. Siia võiks lisada veel väga ilusa ja erilise laua – laud nagu mosaiik -, mis on küll tänapäevase Muhu meistri Kalju Tuuliku kätetöö, kuid annab tunnistust lisaks kõigele muule ka Martini ilumeelest. Kunagi on kindlasti ka see laud hinnatud muuseumieksponaat.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised