8.6 C
Kuressaare
Pühapäev, 24. oktoober 2021

Rahvast ei saa petta igavesti

Reformierakonna 17 ettepanekut jätkavad juhtpartei senist lausliberaalset poliitikat, mis ongi viinud riigi majanduslanguseni. Praegune majanduslangus ja eelarvekriis on põhjustatud peamiselt kolmest asjaolust: valitsuse tavatult kallitest valimislubadustest tingitud vead; poliitilised otsused, mis põhjustasid ekspordimahu vähendamise; maailmamajanduse ebasoodsad mõjud, millega ei arvestatud piisavalt.
Valitsuse soov iga hinna eest seadustada valimislubadused tingis ülepaisutatud eelarve, ülikallid lubadused kasvatasid 2008. aasta eelarvet 25% võrra. See on tavatult suur kasv, kui võrrelda teiste Euroopa riikide praktikat. Tasakaalu huvides ei oleks tohtinud eelarvet sellisel määral suurendada. Kuigi peaminister ei väsinud kordamast, et tegemist on ajaloo suurima planeeritud ülejäägiga ning eelarve tulude prognoos on realistlik, võis nii enne kui võib ka nüüd kinnitada, et selline ülepaisutatud eelarve oli tagasi-, mitte edasiminek.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised