-1.5 C
Kuressaare
Neljapäev, 2. detsember 2021

Kuuetahuline Arvi Truu

Esimene tahk. Maapoiss, kes sündis tehnika ja tehnoloogia ajastusse
Arvi Truu sündimise ajal, 20. märtsil 1938 oli olemas Pärsama vald, mille alla Tutku küla kuulus. Valla keskuses asus Pärsama Ühispank, mis laenas talupoegadele raha põllumajandusmasinate ostmiseks. Aasta-aastalt kasvavad piimakarjad sundisid ühismeiereisid samuti uut piimatöötlemistehnikat muretsema ja andsid lootust, et pank saab laenatud raha ka tagasi. Valla keskuses peeti kindlaksmääratud päevadel laata. Kauplused pakkusid külluses talurahva kaupa. Keskusesse oli ehitatud õigeusu kirik, rahvamaja ja tegutses algkool ning hulk omaalgatuslikke seltse.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised