6.3 C
Kuressaare
Reede, 15. oktoober 2021

Karala-Trémont: koostöösidemed LEADER-tegevuse kaudu

Algsed sidemed on saarlaste ja prantslaste vahel olnud juba 2002. aastast, mil Prantsusmaalt Pariisist tuli Eestisse Marie-Laure Lagardere, kes on Association France Terre d’Ouverture (tõlkes: Prantsusmaa – avatuse maa) president. Tema oli eelnevalt tutvunud prantsuse keele õpetaja ja tõlgi Kersti Randmaaga. 2006. ja 2007. aastal on nende kahe inimese abil käinud Saaremaa gümnaasiumide õpilased muinsuskaitselaagris Trémont-sur-Saulx’ külas vanu müüre puhastamas ja taastamas. Selle aasta suvel minnakse juba kolmandat korda ja sedakorda on ühes ka üks Karala küla õpilane, kes õpib esimest aastat Saaremaa ühisgümnaasiumis prantsuse keelt.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised