-2.8 C
Kuressaare
Kolmapäev, 1. detsember 2021

Valjala valla külaseltside mitmekesine tegevus

Juba septembris 1899 tulid kokku Valjala valla edumeelsemad talumehed, et asutada esimesena Saaremaal Valjala Põllumeeste Selts. Seltsi juhtis algusest kuni selle sulgemiseni 1940. aasta sügisel väsimatu koolmeister Gustav Nurm. Põllumeeste seltsi eestvedamisel asutati 1912. aastal ka esimene piimaühing Saaremaal. Kultuuritöö korraldamisel on suuri teeneid olnud Kuressaare Eesti Seltsi Valjala haruseltsil, mis asutati Valjalas 1908. aastal. Esimeheks oli algusaastail Gustav Nurm ja hiljem Valjala kihelkonnakooli juhataja-köster-organist-koorijuht Jaen Paas. Selts iseseisvus 1922. aastal, kui asutati Valjala Noorte Ühing Laine, mille esimeheks sai Georg Lember.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised