-7.8 C
Kuressaare
Pühapäev, 5. detsember 2021

Saaremaa Sepad on turul olnud kümme aastat

Kõigepealt sain jutule müügijuht Elar Smirnoviga. Elar on mandri poiss, kes võttis Muhu naise ja sattus seetõttu Muhumaale elama. Kevadel saab viis aastat täis, seega pool aega Talumaa tegemistest on ka Elari tegemised.
Sepiste praeguse turustusstrateegia kohta ütles Elar: “Püüame teha seeriatoodangut ning müüa seda oma kauplustes ja edasimüüjatele. Sepa seeriatoodang erineb tööstuse oma poolest sellega, et inimese käsi on teinud oma osa ja ühtegi identset toodet ei teki.” Elar teadis rääkida, et algus oli olnud küll teistsugune. Ellad olid olnud suured porgandikasvatajad ja selle töö kõrvalt jäi talvel aega. Tehtud mõned ahjuroobid, mis Tallinnas maha müüa õnnestus. Sellest hakkas arenema tootmine ja peagi saadi aru, et müümine ei ole lihtne. Siis hakkaski asi turustamise poole pealt väikestviisi arenema. “Kui mina firmasse tulin, käisime algul väikestes käsitöökauplustes ehk väikestele edasimüüjatele kaupa pakkumas. Paljud neist on jäänud meie partneriteks, kuid on tekkinud ka uued, suuremad edasimüüjad: üks esimesi oli Espak, siis Bauhofi ehitusmaterjalide müügikett, mis avas filiaali ka Kuressaares, Ehituse ABC kauplustes (Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Haapsalus) on tooted suuremas sortimendis, Tiirus aga põhiliselt praeahjud.”

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised