1.7 C
Kuressaare
Neljapäev, 20. jaanuar 2022

Sära silma, lasteaiaõpetaja!

Juba mõne aja möödudes on laps igapäevase kaaslase ja toetaja niivõrd omaks võtnud, et mänguhoos koduski ema kutsudes kaigub koduseinte vahel rõõmus hüüe: õpetaja, tule vaata, oi vabandust, emme, tule siia!
Seda suurt panust laste arengu toetamisel ja selle töö väärtustamist on möödunud aastate jooksul märganud ainult vähesed omavalitsused meie kallil kodumaal. Lasteaiaõpetajate palgad on tänaseni ulatunud koolis töötavate nooremõpetajate tasemeni minu teada Sangaste vallas, Pärsti vallas, Paide linnas ja ehk veel ühe käe sõrmi appi võttes ülesloetavates omavalitsustes. Kordades suurem on aga nende kohalike omavalitsuste arv, kus lasteaiaõpetaja palk jääb alla 5000 krooni. Sellistel puhkudel ei teadvustata, et alushariduse korraldamine on kohaliku omavalitsuse tähtsamaid ülesandeid. Sotsiaaldemokraadid on veendunud, et kui lastehoiupoliitika riigis tervikuna toimib, siis on ka sündimuse ja naiste tööhõive näitajad paremad.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised