-9 C
Kuressaare
Pühapäev, 5. detsember 2021

Peeter Süda 1883-1920

Kutsume kõiki muusikahuvilisi Kuressaare muusikakooli seda päeva pidulikult tähistama. Peeter Süda nii sõnas, pildis kui helikandjalt tutvustab Eesti teatri- ja muusikamuuseumi muusikaosakonna juhataja, helilooja Alo Põldmäe. Elavat muusikat esitavad Kuressaare muusikakooli õpetajad. Saaremaa muuseum paneb kooli üles näituse Peeter Süda elust. Peeter Südale pühendatud muusikaõhtu algab kolmapäeval, 30. jaanuaril kell 17.
Südad olid Lümanda vallas Tammikul talu pidanud üle kolme sajandi. Metsaga ümbritsetud üksik talu asus käidavatest teedest eemal. Perekonnanime saamislugu on seotud selle üksiku paigaga. Mõisahärra öelnud: “Elate seal metsa südames, olgugi siis nimeks “Süda”.” Lümanda ministeeriumikoolis kutsuti Peeter Süda kodukoha tõttu Vanaks Hundiks.
Südad on ikka hariduse poole püüelnud ja muusikast lugu pidanud. Suguvõsas on olnud nii koolmeistreid, pillimehi kui ka kohtumehi. Peeter Süda valis muusika elukutseks.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised