-4 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Valter Espe: Euroopa tipp pole Mareki jaoks võimatu

Meie Maa küsimusele, kes ja milliste tulemustega peaks Marek Niit olema pärast nelja Ameerika aastat, vastas Valter Espe, et olümpiavõit või maailmameistritiitel oleks liiga lennukad unistused ja soovitas optimistidel hoo maha võtta.
“Kogu maailm jookseb ja kiiresti jookseb,” rääkis treener. “Ärme nii kõrgeid sihte sea, võtame aasta-aastalt ja rahulikult. Kui kõik läheb hästi ja ta sealsete aastaringsete soodsate treeningtingimustega kohaneb, siis eks ta ikka mitu kümnendikku maha võtab ja ütleme nii, et Euroopa tippu võiks jõuda,” lausus ta.
Marek Niit hakkab treenima Arkansase ülikoolis maailmakuulsa treeneri Kyle White’i näpunäidete järgi. Temaga teevad koostööd ka sellised maailmakuulsad sprinterid nagu Tyson Gay, Wallace Spearmon ja Veronica Campell.
Valter Espe hinnangul satub tema õpilane väga soodsasse keskkonda. “Käisime eelmisel kevadel seal harjutamas ja Marek ei lähe tundmatusse kohta,” märkis treener, lisades, et Arkansas on arenguks parim koht, sest seal on kiirjooksuks head tingimused. “Marek peab oma võimaluse maailmatippude kõrval ära kasutama,” leidis Espe.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised