9.3 C
Kuressaare
Neljapäev, 28. oktoober 2021

MTÜd kutsuvad kokku prügiteemalise ümarlaua

Rahvale avatud, osal puhkudel eraomanduses olevate maastikukaitsealade säilimisest ja heakorrast Saaremaal on huvitatud veel mitmed osapooled peale otseste omanike. Need on looduskaitsekeskus ja keskkonnateenistus, samuti omavalitsused, kus maastikukaitsealad paiknevad. Ja muidugi turismifirmad, kelle trumpatraktsioonideks avatud maastikukaitsealad on.
“Maastikukaitsealade heaolu on tähtis maakonnale tervikuna, sest nimetatud kohad on saare tuntud kaubamärgid, näiteks Panga panka külastas 2006. aastal umbes 40 000 turisti ja Kaali meteoriidikraatrite välja samal aastal umbes 60 000 turisti,” teatasid MTÜ Kaali Külastuskeskus ja MTÜ Panga Areng.
Nii suurt külastatavust ja rangeid prügikäitlemise nõudeid arvestades peakski turismihooaja prügimajandust planeerima juba praegu, leiavad mittetulundusühingud eile saadetud pressiteates.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised