-2 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Uut lugemist

Artiklis “Konstantinoopol – Uus Rooma ja Oikumeeniline Patriarhaat” tõdeb metropoliit Stefanus, et Konstantinoopol aitab säilitada õigeusu maailma kiriklikku ühtsust, sest tal pole maapealset ilmalikku võimu. Oikumeenilise Patriarhaadi piiskoppide istungist oikumeenia teemadel kirjutab Nikea metropoliit Johannes (endine Soome õigeusukiriku peapiiskop ja EAÕK locum tenens 1996-1999). Preester Tihhon Tammes valgustab katoliku ja õigeusu kirikute vahelist dialoogi, mille ametlik, 10. istungjärk toimus 8.-14. oktoobrini Ravennas. Toimetaja Madis Kolk teatab, et Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik sai novembris Euroopa Kirikute Konverentsi (EKK) liikmeks. EKK ühendab Euroopa protestantlikke ja õigeusu kirikuid ning tähistab 2009. a oma tegutsemise 50. aastapäeva. Oma mõtteid jagavad 2007. a pühitsetud vaimulikud – munkpreester Eelija (Ojaperv), diakonid Toivo Treima ja Roman Tõnisson.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised