-3.4 C
Kuressaare
Neljapäev, 9. detsember 2021

Seitsmes kiri Nepalist

Sealse puidu väärtus on meie omast tunduvalt kõrgem, ainult et kasutatavate teede vähesus mägedes ei lase seda puitu nii hõlpsalt kätte saada. Õnneks loodusele ja mägikülade järjest vähenevale elanikkonnale. Viimase 10 aasta jooksul on valitsusele ette heidetud, et too tegelevat üksnes Katmandu arendamisega, maaelanikest aga ei hoolivat. See süüdistus on aga alusetu, sest nagu mainisin, on selle aja jooksul Katmandu suurenenud just maaelanike maoistide eest põgenemise tõttu pealinna. Tegutsemisvõtetelt vägivaldsete maoistide deklareeritavad eesmärgid on demokraatialembesed – nad nõuavad mehele ja naisele sama töö eest võrdset tasu, mehe ja naise võrdväärsust nende kodus, poiste ja tüdrukute võrdsust hariduse saamisel ning kastisüsteemi täielikku likvideerimist. Hetkeseisuga ongi kastisüsteem Lääne mõjudest nakatumise tõttu muutunud linnarahva hulgas üpris väärtusetuks, eriti selle tingimuste järgimise osas.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised