11.7 C
Kuressaare
Kolmapäev, 27. oktoober 2021

Kunst ei ole kunsti teha”¦

Elvi Viira, kunstinautleja:
“Kunstiklubi oli omal ajal väga oluline kunsthuvi arendamisel. Täna on vähe räägitud selle endise juhi Helju Pärdi osast, aga et üks organisatsioon või klubi saaks toimida, on vaja väga tugevat isiksust ja Helju Pärt oli seda. Ta oli erudeeritud, terava silmaga ja ääretu süvenemisvõimega ja tema osa selle uue koolkonna kasvatamisel oli väga oluline. Praegu on tugevast kunstiidoloogist puudus.
Klubi on andnud Saaremaale palju kunstnikke. Kui varasema ajaga võrrelda, siis on Saaremaalt tulnud palju kirjanikke, aga suhteliselt vähe kunstnikke, aga praegu on pilt teistsugune. Siingi on kunstiklubi osa kindlasti olemas. Õlatunne on harrastuskunstnikl väga oluline. harrastajateja professionaalide “kooselu” on olnud hea. Loodan, et oli seda kuulajat kõrva, kes seda igipõlist palvet kuulsid, et kunstiklubil on väga oluline saada oma ruum. Täna veel ei ole neil seda kohta, kus oma töid teha. Aga loodame, et viie aasta pärast see unistus täitub.”

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised