-12 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Oh, Petlemm, väike linnake

Petlemm oli ka paigaks, kus suri patriarh Jakobi naine Rahel, kellele patriarh püstitas ausamba, mis Jeesuse päevil oli veel alles. Petlemm oli ka Ruti linn, kes elas siin oma abikaasa Boasega. Rutist sai ka vanavanaema Petlemma kõige kuulsamale “pojale”, kuningas Taavetile. Tuhat aastat hiljem kõnelevad meile Uue Testamendi leheküljed Petlemmast kui Taaveti linnast. Sellel paigal oli kuulus minevik ja ees ootab veel kuulsam tulevik. Prohvet Miika, tüdinenuna Jeruusalemma maisest hiilgusest ja korruptsioonist, näitab Jumala poolt juhitud sõrmega Petlemma peale ja ütleb: “Olgugi väike Juuda tuhandete seas”, sinust tuleb Iisraeli ja maailma tuleviku lootus.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised