-0 C
Kuressaare
Laupäev, 27. november 2021

Tsitaat

Me teame, et inimeses tekitab südatalvine pimedus stressi, muudab psüühikat ning muudki organismis. Me teame veel väga vähe sellest, kuidas on inimorganismile mõjunud viimase saja aasta “valguse revolutsioon”, mis lubab meil välja lülituda loomulikust pimeduse-valguse ööpäevasest ning aastaringsest tsüklist. Kahtlemata on sellel “valguse revolutsioonil” nii positiivne kui ka negatiivne mõju, mille uurimises astutakse alles esimesi samme.
See aga ei tähenda, et tasuks ignoreerida esivanemate pärandust ja loobuda rõõmustamast selle üle, et südatalvel murdub pimeduse võim, päev hakkab kukesammu võrra pikenema. Ning ka seda, et paljude põlvkondade jaoks on see seostunud kõige ülevama ja ilusamaga – Valguse Jumala võiduga pimeduse üle, võidurõõmuga, vabanemisega, lunastusega. Mille võrdpildiks on kuskil hämaras laudas sündinud laps.”
Jaan Kaplinski

Eelmine artikkelMuhu roosa on üle kõige
Järgmine artikkelMeie Maa 12 aastat tagasi
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised