-2 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Ruhnlased sõid šokolaadikaru ära

“Teada on, et šokolaad ei säili igavesti,”” kommenteeris karuvahetustseremooniat Ruhnu vallavanem Aare Sünter. “”Me ei tahtnud aga oma šokolaadikaru ära unustada ja nii otsustasimegi sellest kipskoopia teha. Originaali sööme ühiselt ära ning sellest saavad osa kõik Ruhnus elavad perekonnad.””
Ruhnu karusaaga ulatub 2006. aasta aprillikuusse, mil saare kalurid märkasid Lätist pärit karu ulpimas jäätükil Ruhnu saare poole. Mõne aja pärast nähti saarel karu käpajälgi. Pikalt, kuid edutult üritasid Eesti parimad jahimehed karu kinni püüda.
Pärast paari kuu pikkust peatumist Ruhnus lahkus karu külalislahkelt saarelt ja ujus tagasi Lätti. Aasta hiljem, 2007. aasta aprillis kinkis Laima Ruhnu saare elanikele 45 cm kõrguse ja 36 kg kaaluva šokolaadist valmistatud karu, tähistamaks ühe aasta möödumist Läti kangelasliku karu rahvusvahelisest rännakust.”

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised