8.3 C
Kuressaare
Reede, 17. september 2021
spot_img

Anseküla Põllumeeste Selts – üks vähestest, mis jäänud

Koolis käivate laste vanemad koondusid ja hakkasid ühiselt tegutsema, esialgu kooli taastamiseks. Kool saadigi uuesti tööle ja seda kümneks aastaks. See oli see aeg, kui saadi juba ise elu kujundama hakata, et oleks huvitavam ja et oleks perspektiivi, sest põllumajanduses hakkasid puhuma reformituuled. Inimeste ette kerkis küsimus – mis ja kuidas edasi? Arvati, et ühiselt on uuele olukorrale lihtsam vastu minna ja otsustati asutada Anseküla Põllumeeste Selts, õigemini see taastada. Sest sama nimega eelkäija oli asutatud 1909. aastal ja eksisteeris kuni esimese iseseisvusaja lõpuni. Ka vanal seltsil oli olulisel kohal põllumajandus, kuid lisaks veel kultuurielu oma näitemängude ja muuga, oli ka raamatukogu.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised