8.3 C
Kuressaare
Reede, 24. september 2021
spot_img

Kuidas tuleb toime üksik maainimene

Marta elu on olnud päris raske. Selektsionäär-zootehniku ja laborandi töö oli äärmiselt närvesööv. Murekaid tööaastaid kogunes kolmkümmend üheksa ning pikapeale mõjusid need tervisele. “Terve see lehmakari Leninis (kolhoosis – toim) oli minu nägu ja mina olin lehmade nägu,” ütles Marta. Loomi, kes on ta käe alt läbi käinud, on olnud tuhandeid. Loomade kaalumised, nummerdamised, piimaproovide tegemised, sööda arvelevõtmised – kõik see on tulnud teha kellaajast ja ilmast hoolimata. Marta ütles, et kui oli suurte heinakuhjade mõõtmine heina ja põhu arvelevõtmiseks, oli tihti Arvo Siil see, kes köie üle kuhja viskas. Naise jõust jäi tihti väheseks.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised