11.1 C
Kuressaare
Neljapäev, 16. september 2021
spot_img

Kui mälu kustub ühe põlvkonnaga

Pole imestada, kui Kuressaare linna koolide ajalugu on tume lehekülg keskealistelegi ajakirjanikele, rääkimata noorematest. 1944. aasta oktoobri alguses panid Saksa väed Kuressaarest lahkudes neli siinset koolimaja põlema, sest nad ei jõudnud oma laskemoona ja toidukraami Sõrve tarida. Kahjutules hävisid gümnaasiumihoone Pikas tänavas (praegu Vanalinna põhikool), endine tütarlaste gümnaasium Tallinna tänav 6, kus iseseisvuse ajal töötas linna algkool; saksa gümnaasium Pikas tänavas, kuhu hiljem tehti Saare kombinaat, ja vallaalgkool Pärna tänavas. Linna algkool oli 1939 kolinud Garnisoni tänavasse ja see on ainuke sõja üle elanud koolimaja Kuressaares, välja arvatud tööstuskool, mis ei olnud üldhariduskool.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised