11.1 C
Kuressaare
Neljapäev, 16. september 2021
spot_img

Saarlaste toel Sirpi ja Vasarat toimetamas

Juhtus nii, et 1969. aasta algul jäi kultuurileht Sirp ja Vasar järjekordselt ilma peatoimetajata. Selles ametis olnud Kalju Uibo vallandati päevapealt, kuna leht oli teinud liiga EKP Keskkomitee ideoloogiasekretäri Leonid Lentsmani soosikule, ustavale parteisõdurile, akadeemik Eduard Pällile. Tuli kiiresti leida uus peatoimetaja ja valik langes minule. See tabas mind nagu välk selgest taevast ja mõistagi ajasin sõrad vastu. Mul oli nii palju tervet mõistust, et olukorda rahulikult ja enesekriitiliselt hinnata. Mõtelge ise – enne mind olid Sirpi toimetanud Anton Vaarandi, Debora Vaarandi, Oskar Urgart, Arnold Tulik, Lembit Remmelgas, Ants Saar, Olaf Utt, Harald Suislepp ja Kalju Uibo – kõik tuntud nimed. Aga kes olin mina? Tavaline provintsi ajakirjanik. Tõsi küll, olin kirjandus- ja üldse kultuurihuviline inimene, pealegi oli töötamine partei keskkomitee teadus- ja kultuuriosakonna kirjandus- ja kunstisektoris kirjanduskriitiku ja publitsisti Olaf Uti käe all võimaldanud mul vabariigi kultuurielu ja selle probleemidega lähemalt tutvuda. Kuid üks asi on olla kiibitseja, hoopis teine asi aga tegija, looja.

Eelmine artikkelSporditeated
Järgmine artikkelEndla Tegova oli päikesenaine
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised