11.1 C
Kuressaare
Neljapäev, 23. september 2021
spot_img

Andres Kurgpõld – talupidaja kahe valla maadel

Algul olid ka mõned lihaloomad ja lambaidki puisniidu hooldamiseks, kuid üsna ruttu lõpetasin loomapidamise. Vana, eestiaegse talukoha suurus oli 10,58 hektarit, põld ja mets kokku. See oli maa suurus, kui mina talupidamist alustasin.” Rendimaid soetati juurde, kuid osa nendest tuli peagi tagastada endiste omanike järglastele. Praegu on haritavate põllumaade hulk üle kaheksakümne hektari. Kuna Valjalas on kasutamata maad vähe, siis praegu on veidi üle poole kasutuselolevast põllumaast juba Laimjala vallas. Omandis on 25-30 hektarit põldu, lisaks veidi metsamaad. “Tõnija piirkonnas on talupidajate kontsentratsioon nii suur, et tuli Laimjala valla maid rentima hakata. Masinaid vähese maaga efektiivselt kasutada ei saa. Nüüd, viimasel aastal olen investeerinud tehnikasse, olen Rodnas OÜ-lt liisinguga soetanud uue New Hollandi traktori ja Agrisemi randaali. Nende võimsate maaharimisriistadega annab maade vähesus ja väiksus eriti tunda,” rääkis Andres.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised