12.7 C
Kuressaare
Esmaspäev, 27. september 2021
spot_img

Mesinikud said paljude aastate järel kokku

Et mesinikele täiskoormus saada, otsustati rajada majanditevaheline mesila. Mesinike töö muutus laiaulatuslikuks, näiteks piirkond Sõrve säärest kuni Mustjalani oli ühe mesinikepaari ehk kahe mesiniku teenindada. Orissaare piirkonda kuulusid peale Orissaare veel Pöide ja Laimjala majandid. Jaan Holm: “Ei olnud kunagi vajadust mesinikke tagant torkida ja polnud probleemi ka riigikohustuse täitmisega. Mesinikud olid väga töökas ja ühtehoidev rahvas. Nad ei teinud oma tööd ainult päevaajal, tihti tuli tarusid uutele põldudele transportida ja seda tehti öösiti. Aga kui palju mesiniku tööd nähti? Väga vähesed majandid hindasid seda.”

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised