12.1 C
Kuressaare
Neljapäev, 21. oktoober 2021

Kõruse küla asub looduskaunis kohas

900 elanikuga Kihelkonna vallas on 41 küla. Kõruse küla asub Tagamõisa poolsaarel, mitte kaugel Vilsandi rahvuspargist. Mereni on külast kolm kilomeetrit. Selle küla vanust tunnistavad siit leitud muinasaja lõpuperioodi kuuluvad maa-alused kalmistud, mis aga eriliste maapealsete märkideta on möödujale märkamatud. Siinmail võib näha Saaremaa ürgloodust: haruldasi puisniite, käpaliste õitsemist, lendavaid laglesid. Võib kohata metsloomi, vaadelda hülgeid ja veelinde ning korjata ravimtaimi. Taimeharuldustest on siin jugapuu, luuderohi, tuhkpihlakas, merikapsas jt.

Eelmine artikkelMäletad, sa panid mind kinni?
Järgmine artikkelPilk minevikku
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised