5 C
Kuressaare
Esmaspäev, 18. oktoober 2021

Enn Puki meenutused kolhoosiajast

Hommiku kolhoos oli siis keskmine majand, suuruse poolest. Kolhoosil oli ca 5000 ha maad, 400 lüpsilehma, piimatoodang 1966. a 2640 kg, 1967. a 2880 kg, 1968. a 3120 kg. Siis käis töötegemine teisiti kui praegu. Olgugi et igas laudas oli masinlüps, tehti paljusid töid käsitsi. Näiteks. Majandil oli soos talirapsi põld, mis oli plaanitud seemneks. Kuna aga ilmastiku mõjul oli olukord selline, et suurt seemnesaaki polnud loota, otsustati anda see raps haljassöödaks. Traktor niitis korraga maha vajamineva koguse rapsi, mis hoburehaga vaalu riisuti, ning pärastlõunal tuli see vaalust autokasti või traktorikärule hanguda. Käsitsi. See oli karjakute töö. Ka õhtul loomadele ettekandmine. Nii käis töö seitse päeva nädalas. Tegijatest meenuvad Aksel Maripuu, Kalju Tänav, Hugo Väli. Aga piima andis raps ohtrasti.

Suure V. Kingissepa nimelise kolhoosi sünd

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised