8.9 C
Kuressaare
Kolmapäev, 27. oktoober 2021

Aitäh!

Kas näib see vaid mulle nii või on headus ja rumalus muudetud rahva suus pea samaks: “Ise oli lihtsameelne – võttis hääletaja peale, kohe röövitigi paljaks!” Kas ei peaks see olema loogiline, et toetutakse eeldusele: inimesed on ausad? Kas sellises olukorras on süüdi röövija või ohver? Külajuttude tasemel näib asi muutuvat. Muide, mina ei tea ühtegi juhtumit, mil hääletaja kedagi röövinud oleks. Lisaks on veel lood stiilis “andis pool oma raha pojale, see ostis maja, nüüd vireleb vanamees ise vaesuses”. Mõtlematagi sellele, kas see “rumalat vanameest” ennast üldse häirib.
Tegelikult ei olnud mitte kuulujutud need, mis mind mõtlema panid. Panid hoopis paljud asjad, millele vastus “aitäh!” on kadunud. Kui mitu korda on keegi teile ukse lahti teinud? Sõbralikult teenindanud? Aidanud, kui näiteks eksinud olete? Ja vastupidi – kui palju te ise seda kõike teinud olete? Palju on neid väikesi asju, mis päeva kaunistavad? Suurtest rääkimata. Niisama hea tegemine ei ole aga vist enam moes.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised